17 Eylül 2015 Perşembe

Patlıcan Musakka'nın yerine alternatif: Fırında Patlıcan

Tabii karnıyarık da buna dahil. Sebze yemeklerinde soğan-domates-sebze üçlemesinden aşırı sıkıldığımdan değişik yemek arayışlarına girdim.

Her sebzeyi aynı şekilde yemekten yorulmadık mı?

Yapmak bile zevk vermiyor.

Kaldı bir ton tarif var yok vegan, yok sağlıklı. Sırf bunları arayıp bulmaya üşendiğimizden sıkıcı yemekleri yiyoruz. 25 senedir normal musakkaya doyduğumu düşünüyorum.

Hoş bunları yapabildiğimizden yapıyoruz, eğer imkan olmasaydı musakka güzel bir yemek. Ama çılgın gurmelik yapabilecek durumdaydım. Buyrunuz efendim, malzemelerin bir kısmı:



Tarife göre önce patlıcanları dilim dilim kesip hafifçe tavada pişiriyoruz. Annem mesela çok anlam vermemişti. Çünkü yemek sonunda neye benzeyecek hiç bilmiyorduk.


Patlıcanın üzerine şu resimdeki gibi bir sos hazırlıyoruz. İşte bu olayı dehşetengiz yapıyor. Kokusu ayrı, görünü ayrı her şeyi ayrı. Zaten anlıyorsunuz bu kötü bir yemek olamaz diye. 


Mozarella ve parmesan peyniri üzerine koyup fırınladıktan sonra ortaya çıkan görüntü.

İlk lokmayı aldıktan sonra gerisi hatırlamıyoruz. Kendimize geldiğimizde çoktan yemiştik. 

Bu zamana kadar yaptığım yemeklerden en yüksek puanı bu aldı. 



Bu instagram fotoğrafımız.


Süper tarifin linki:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder